Moderne tuinmeubelen

Geplaatst op 09-11-2021

Categorie: Huis, tuin en wonen

Rotan, bamboe, macramé of metaal: welke tuinmeubelen voor buiten mogen in 2021 niet ontbreken? We zullen het je vertellen. De meubeltrends 2021 voor tuinen, terrassen en balkons zijn minstens zo divers als het aanbod aan meubelen voor buiten. Dit jaar is er voor elk wat wils.

De trendkleur van het jaar is grijs. Vooral tuinmeubelen van polyrattan vallen op in deze kleur. De trendy en bijzonder robuuste meubelen zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten. Zitgroepen, ligstoelen, hangstoelen of rotan lounges zijn modern. Ze passen gemakkelijk in uw eigen tuin. Kleinere modellen vinden hun plaats op het balkon. Gekleurde tuinmeubelen zijn de trend in 2021 - of het nu gaat om felle kleuren of pasteltinten. Een andere trend zijn tuinmeubelen van metaal. Puristisch design maakt zitgroepen klassiek en tijdloos. Een industriële look zorgt voor contrast.

Less is more - metaal en een helder design

Gereduceerde vormen zijn ook in 2022 een rage. Tuinmeubelen met heldere lijnen en randen zijn geïnspireerd op de Scandinavische inrichtingsstijl. Het minimalistische design zet de planten op de voorgrond en creëert een harmonieuze sfeer om je goed te voelen. Materialen als staal of aluminium zorgen voor een industriële uitstraling. Dankzij horizontale lijnen komt het industriële karakter gemakkelijk in je eigen tuin. Monochrome tinten zoals grijs, zwart of wit zorgen voor een harmonieus totaalbeeld. Geen wonder dat de trendkleur grijs ook dit jaar niet mag ontbreken in de tuin.

Terug naar de natuur - rotan, bamboe en macramé

Meubels gemaakt van natuurlijke materialen passen in elke tuin. Ze harmoniëren niet alleen qua kleur met de planten, maar creëren ook zonder veel moeite een samenhangend totaalbeeld. Accessoires zoals knusse dekens en sierkussens zorgen voor accenten. In kleuren als beige en andere aardetinten passen ze bijzonder goed bij bamboe of rotan. Natuurlijk zijn er geen grenzen aan de smaak. Felle kleuren kunnen een feelgood-sfeer creëren in tegenstelling tot de natuurlijke tinten. De trend hier is rijke kleuren, zoals geel of blauw.

Naast bamboe en rotan meubelen zijn ook macramé meubelen populair. Geknoopte hangstoelen in verschillende kleuren maken van elke tuin een klein paradijsje. Macramé-meubels lijken bijna gewichtloos dankzij het lichte, heldere ontwerp. Ze passen prachtig op een balkon en in de tuin.

Tijdloos

Polyrattan wordt in 2021 een onmisbaar onderdeel van tuinen. Het weerbestendige materiaal wordt steeds populairder. Rotan meubelen maken indruk met hun lichte gewicht en lage onderhoudskosten. Zonlicht en regenbuien kunnen deze robuuste tuinmeubelen weinig schaden. Naast grijs zijn de trendy meubelen ook verkrijgbaar in zwart en bruin. De moderne charme wordt ondersteund door witte of grijze zitkussens. Ze zorgen voor comfortabel zitten en ontspannen in je eigen tuin of op het balkon.